Client
Magenta Living

Westminster House

This building for Magenta Living is situated close by the Hamilton Square conservation area and Birkenhead Town Hall.

The project comprises the refurbishment of the former Wirral Council Of ces at Westminster House to provide 40,000 sqft of modern office accommodation and call centre, with new external works, and a fully re-clad facade. Our brief focused on sustainable aspirations of Magenta Living, so energy efficient heating systems were integrated, with the building envelope benefitting from enhanced insulation and upgrades to windows.

Strong colours were used as accents in the otherwise calm spaces, which brings a sense of fun to the workspace. Colour was also used to differentiate between building uses, such as meeting rooms, and to aid orientation.